Umak za roštilj - Bourbon Whiskey

Umak za roštilj - Bourbon Whiskey

Umak za roštilj - Bourbon Whiskey
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 06.05.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovaj zanimljivi umak roštilju će dodati pikantnu notu.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • ½ crvenog luka, sitno narezanog
  • 4 režnja češnjaka, sitno narezanog
  • 180 ml Bourbon Whiskeya
  • 1 g crnog papra, mljevenog
  • 1/2 žičice soli
  • 500 ml kečapa
  • 60 g paste od rajčice
  • 80 ml jabučnog octa
  • 60 ml Worcestershire umaka
  • 100 g smeđeg šećera
  • 2 ml tabasca

Priprema umaka za roštilj

  1. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri pomiješajte luk, češnjak i viski. Kuhajte 10 minuta.
  2. Zatim umiješajte mljeveni crni papar, sol, kečap, pastu od rajčice, ocat, Worcestershire umak, smeđi šećer i tabasco.
  3. Kad umak zavrije smanjite vatru na srednje-nisku i nastavite pirjati 20 minuta.
  4. Procijedite umak kroz cijedilo ako vam je draži rijedak umak.
  5. Za najbolje rezultate, umak ostavite u hladnjaku 1 do 2 dana da se okusi dobro stope.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti