Salata od gljiva i šparoga

Salata od gljiva i šparoga

Salata od gljiva i šparoga
  • Objavljeno: Srijeda, 07.08.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Salata koja će vas oduševiti.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 kriška kruha od cjelovitih žitarica
  • 4 žlice parmezana
  • 1/3 šalice maslinovog ulja
  • 2 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • sol
  • papar
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 2 žlice soja umaka
  • 2 žlice svježeg timijana
  • 500g šparoga
  • 3 šalice nasjeckanih šampinjona
  • 5 šalica zelene salata
  • 2 tvrdo kuhana jaja

Priprema

Zagrijte pećnicu na 230°C. U blenderu miksajte krišku kruha i pomiješajte s parmezanom i 2 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Posolite i popaprite po želji.

Pomiješajte maslinovo ulje, ocat, sojin umak i timijan. Dodajte malo papra i dobro promiješajte. Šparoge očistite i stavite na lim za pečenje. Premažite ih smjesom od sojinog umaka. Ravnomjerno rasporedite šampinjone preko šparoga i pecite u pećnici oko 10 minuta.

Izvadite iz pećnice i pospite smjesom od kruha i parmezana. Pecite 8 do 10 minuta, dok povrće ne omekša.

Na tanjure rasporedite zelenu salata i prekrijte ju pečenim povrće. Pospite usitnjenim jajima i poslužite odmah.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti