Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Aubergine Masala

Aubergine Masala

Aubergine Masala
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 1.974
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Ovi ukusni patlidžani odlično idu uz rižu. Prilagodite začine! Za 4 osobe kao prilog ili za 2 kao glavno jelo.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Izrežite patlidžan na pola po horizontali i zatim rezati svaki komad na 6-8 komada okomito. Stavite u posudu i utrljajte chilli, kurkumu i sol. Ostavite 30 minuta, a zatim izbacite višak tekućine.

Zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja i prepržite patlidžane.

Pomiješajte zajedno listove luka, đumbir i zelenu čili papričicu.

Zagrijte preostalo ulje u tavi. Dodaj sjemenke gorušice. Dodajte luk na kockice i prepržite do zlatno smeđe boje. Dodajte zeleni chilli, đumbir i listove luka i pržite oko 3 minute.

Dodajte sjeckane rajčice i kuhajte dok ne omekšaju. Dodajte 1 čašu vode i prokuhajte. Dodajte patlidžane, chilli prah i garam masalu. Kuhajte 5 minuta, zatim ukrasite listovima korijandera.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti