Čips od kelja
Savršeno zdrava grickalica!
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 glavica kelja
- 1 žlica maslinovog ulja
- sol
- papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Očistite kelj, nasjeckajte ga na veće komade. Operite, dobro ocijedite i pustite da se u potpunosti osuši kako bi čips bio hrskav.
Kelj stavite u veću zdjelu i namočite maslinovim uljem, stavite prstohvat soli i papra. Rasporedite kelj na lim za pečenje, možda ćete trebati i drugi lim, ovisno o količini kelja. Pecite 12 do 15 minuta, dok listovi ne postanu hrskavi. Izvadite iz pećnice i odmah poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od ostataka povrća35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZdrava hladna salata od kelja i kvinoje30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaČips od kelja s čilijem35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaOmlet s kozjim sirom20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPirjani kelj20 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaQuiche sa špinatom i šunkom1:30h12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
DesertiPowered by dm: Kolač od limete i pistacije1:45h12345
-
Salate
-
Kruh i pecivaHrenovke u lisnatom tijestu20 min12345
-
Kruh i pecivaKruh sa chia sjemenkama1:20h12345