Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Dagnje s Iinguine tjesteninom

Dagnje s Iinguine tjesteninom

Dagnje s Iinguine tjesteninom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 7.891
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Dagnje su odlične, ali u kombinacij s linguine tjesteninom još su bolje
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema:

1. Namočite dagnje u dovoljno hladne vode. Ostavite u hladnjaku dok ih ne zatrebate. Kad su spremne za uporabu, temeljito očistite školjke dagnji, odstranite sav pijesak i niti. Bacite sve koje su otvorene.

2. Otopite maslac u većoj tavi. Dodajte dagnje, luk i vino. Pokrijte i parite 5-6 minuta, protresajući tavu da se osigura ravnomjerno kuhanje. Ocijedite i sačuvajte tekućinu.

3. Za umak zagrijte ulje u manjoj tavi i lagano popržite male kriške luka 3-4 minute dok ne omekšaju i postanu prozirne. Umiješajte rajčice i pola tekućine gdje su se kuhale dagnje. Uzavrijte pa lagano kuhajte 7-10 minuta, dok se umak ne počne zgušnjavati.

4. Skuhajte tjesteninu u kipućoj slanoj vodi, dok ne bude "al dente". Ocijedite tjesteninu, ostavljajući 2 žlice tekućine i sve zajedno stavite u tavu.

5. Izvadite meso od polovice dagnji. Umiješajte u umak zajedno s ostalim dagnjama. Prelijte vrući umak preko tjestenine i lagano promiješajte. Ukrasite s peršinom i odmah promiješajte.

 

Savjet kuhara

Možete koristiti i neku drugu vrstu školjaka.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti