Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Domaći mascarpone

Domaći mascarpone

Domaći mascarpone
  • Objavljeno: Utorak, 14.05.2013.
  • Broj pregleda: 1.495
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Tako jednostavno, a ukusno.
Vrijeme pripreme: 10 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

U loncu zagrijte vrhnje na srednje jakoj vatri. Pustite da počne ključati, dok ne postigne temperaturu od 90°C. Ako je potrebno povremeno smanjite vatru.

Dodajte sok od limuna i pustite da se kuha još 5 minuta. Također pazite da ne prijeđe temperaturu od 90°C.

Uklonite s vatre i pustite da se hladi. Smjesa će postati gušća. Na radnu podlogu stavite krpu i na nju ravnomjerno rasporedite smjesu. Stavite u hladnjak i pustite da stoji 8 do 12 sati.

Držite sir u hladnjaku i stavite ga u staklenku bez prisutnosti zraka. U njoj će sir moći stajati oko tjedan dana.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti