Domaći mascarpone

Domaći mascarpone

Domaći mascarpone
  • Objavljeno: Utorak, 14.05.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Tako jednostavno, a ukusno.
Vrijeme pripreme: 10 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 šalice kiselog vrhnja
  • 1 žlica svježeg soka od limuna

Priprema

U loncu zagrijte vrhnje na srednje jakoj vatri. Pustite da počne ključati, dok ne postigne temperaturu od 90°C. Ako je potrebno povremeno smanjite vatru.

Dodajte sok od limuna i pustite da se kuha još 5 minuta. Također pazite da ne prijeđe temperaturu od 90°C.

Uklonite s vatre i pustite da se hladi. Smjesa će postati gušća. Na radnu podlogu stavite krpu i na nju ravnomjerno rasporedite smjesu. Stavite u hladnjak i pustite da stoji 8 do 12 sati.

Držite sir u hladnjaku i stavite ga u staklenku bez prisutnosti zraka. U njoj će sir moći stajati oko tjedan dana.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti