Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Lazanje od špinata

Lazanje od špinata

Lazanje od špinata
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 9.234
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Slasne lazanje za osmero!
Vrijeme pripreme: 2:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Prethodno zagrijati pećnicu na 175 C.

U velikom loncu u maslinovom ulju kuhajte na srednje jakoj toplini i miješajte: špinat, luk, origano, bosiljak i češnjak. Dodajte umak od rajčice i vodu te nastavite pirjati na 20 minuta.

U velikoj zdjeli pomiješajte svježi sir, mozzarellu, parmezan, peršin, sol, papar i jaje.

Stavite malu količinu umaka na dno vatrostalne zdjele. Stavite 4 komada tijesta za lazanje na vrh umaka i opet stavite sloj umaka preko njih. Dodajte još 4 komada tijesta, pa stavite sloj od ½ umaka i ½ sirne smjese, zatim ponovno tijesto i ponavljajte sve dok ne istrošite sastojke, ali pazite da završite s umakom.

Pokrijte poklopcem i pecite u zagrijanoj pećnici na 55 minuta. Uklonite poklopac i pecite još 15 minuta.

Neka odstoji na 10 minuta prije posluživanja.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti