Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Lazanje

Lazanje

Lazanje
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 2.706
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Vegetarijanska varijanta popularnog jela.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190°C. Nauljite lim za pečenje.

Rajčice, češnjak, bosiljak, sol i papar stavite u blender i izmiješajte. Stavite sa strane.

U maloj tavi na srednje jakoj vatri popecite luk s 1/2 žlice maslinovog ulja dok ne omekša, oko 3 minute.

U maloj zdjeli pomiješajte ricotta sir, luk, crvenu papriku, preostalo maslinovo ulje, sol i papar.

Na dno posude za pečenje stavite malo umaka od rajčice. Stavite tijesto za lazanje i malo više umaka od rajčice na tijesto. Smjesu s ricotta sirom stavite na umak, a zatim prekrijte slojem tikvica, kelja i malo bosiljka.

Ponovite taj još jednom, a na vrh posljednjeg komada tijesta stavite umak od rajčice i preostali ricotta sir.

Pecite pokriveno folijom 30 minuta.

Uklonite foliju i nastavite peći još 15 minuta.

Uklonite iz pećnice i neka se ohladi 5 do 10 minuta prije rezanja i posluživanja.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti