Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Lokarda ratatouille

Lokarda ratatouille

Lokarda ratatouille
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 5.526
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Izvrstan objed ako želite razveseliti bližnje
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 190°C. Odrežite vrh crvene paprike, maknite sjemenke i membrane pa je narežite na komadiće. Narežite crveni luk na debele kriške.

2. Zagrijte ulje u većoj tavi i pržite luk i češnjak 5 minuta dok ne porumene.

3. Dodajte komadiće paprike, kolutiće tikvica i pržite oko 5 minuta. Začinite po ukusu solju i paprom i sve stavite u vatrostalnu zdjelu.

4. Začinite ribu solju i paprom i postavite je na vrh povrća. Malo poškropite s maslinovim uljem i sokom od limuna. Pokrijte i pecite u zagrijanoj pećnici 20 minuta.

5. Maknite poklopac, dodajte lišće bosiljka i vratite u pećnicu na 5 minuta. Odmah poslužite s kuskusom ili rižom pomiješanom s peršinom.

Savjet kuhara

Za malo pikantniji okus dodajte nešto nasjeckane svježe chilli paprike.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Najzdravije namirnice za prosinac

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti