Mrkva s đumbirom i medom

Mrkva s đumbirom i medom

Mrkva s đumbirom i medom
  • Objavljeno: Srijeda, 16.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zdrav i ukusan prilog uz meso ili ribu.
Vrijeme pripreme: 25 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500g mrkve
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice meda
  • 1 žlica naribanog đumbira
  • naribana korica od 1/2 limuna
  • 1 žlica soka od limuna
  • sol
  • papar

Priprema

Mrkve ogulite i nasjeckajte na komade duge oko 5 centimetara. Rastopite maslac u tavi. Dodajte mrkvu, sol i papar. Dinstajte ih 3 do 4 minute.

U međuvremenu u zdjeli pomiješajte med, đumbir i 1/4 šalice vode. Dodajte smjesu u tavu i kuhajte 10 do 15 minuta. Po potrebi dodajte još vode. Zadnje 2 minute kuhanja dodajte limunov sok i koricu, promiješajte i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti