Njoke
Fine domaće njoke.
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 kg krumpira
- 1 žumanjak
- 1/2 žličice soli
- 300g višenamjenskog brašna
- 3 žlice maslaca
- 3 žlice krušnih mrvica
Priprema
Ogulite krumpir i kuhajte ga u slanoj vodi 20 minuta. Zgnječite ga, dodajte žumanjak, sol i brašno. Ako treba, dodajte više brašna da se formira tijesto. Zakuhajte veliki lonac slane vode. Razdijelite tijesto u 4 dijela. Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto i režite njoke.
Stavite njoke u kipuću vodu i kuhajte 2 minute.
Rastopite maslac u tavi. Dodajte krušne mrvice i pržite oko 3 minute ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Kuhane njoke pospite s prženim krušnim mrvicama.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od brokule i slanutka30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusne zapečene prokulice45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPolpete od tikvica10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta!45 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaQuiche sa špinatom i šunkom1:30h12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
DesertiPowered by dm: Kolač od limete i pistacije1:45h12345
-
Salate
-
Kruh i pecivaHrenovke u lisnatom tijestu20 min12345
-
Kruh i pecivaKruh sa chia sjemenkama1:20h12345