Njoki od krumpira s listom mlade pšenice

Njoki od krumpira s listom mlade pšenice

Njoki od krumpira s listom mlade pšenice
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Odlična ideja za prilog jelima
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Sastojci

  • 500 g krumpira
  • 250 g glatkog brašna
  • ½ jaja
  • prstohvat soli
  • 3 žličice lista mlade pšenice u prahu (dodatak jelima)

Priprema

  1. Krumpir skuhati u slanoj vodi i propasirati.
  2. Propasirani krumpir dehidrirati (kratko prepeći) u tavi uz stalno miješanje.
  3. Dehidirirani krumpir ohladiti, dodati brašno, usitnjen list mlade pšenice, jaje i sol te umjesiti smjesu za njoke.
  4. Njoke oblikovati i kuhati u slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu.
  5. Poslužiti uz jelo i umak po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti