Njoki s bundevom

Njoki s bundevom

Njoki s bundevom
  • Objavljeno: Četvrtak, 23.10.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Savršenstvo okusa u jednom zalogaju.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500g njoka
  • 200g nasjeckane bundeve
  • 2 šalice povrtnog temeljca
  • 1 lovorov list
  • 1/2 žličice ružmarina
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1/2 žličice kurkume
  • 1/2 žličice soli
  • 3 žlice maslinovog ulja

Priprema

Skuhajte njoke prema uputama na pakiranju. Ocijedite, prelijte 1 žlicom ulja i pustite da stoje sa strane.

Zagrijte ostatak ulja u tavi. Dodajte luk i dinstajte ga oko 3 minute. Dodajte češnjak i dinstajte ga oko 30 sekundi. Dodajte temeljac i bundevu. Kuhajte dok ne proključa. Dodajte ružmarin, lovorov list i sol. Dobro promiješajte. Kuhajte oko 5 minuta. Na samom kraju kuhanja dodajte kurkumu i promiješajte. 

Njoke rasporedite na tanjure, prelijte umakom i poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti