Pašteta od gljiva i crnog vina

Pašteta od gljiva i crnog vina

Pašteta od gljiva i crnog vina
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Pozovite prijatelje i samo guštajte
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Sastojci:

  • 3 velike kriške bijelog kruha, bez korice
  • 50 ml maslinova ulja
  • 1 mali luk, oguljen i sitno nasjeckan
  • 1 režanj češnjaka, oguljen i smrvljen
  • 350 g malih gljiva (šampinjoni), opranih i sitno nasjeckanih
  • 150 ml crnog vina
  • 1/2 žličice mediteranskoga miješanog začinskog bilja
  • 1 žlica svježe nasjeckanog peršina
  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • 50 g niskokaloričnoga topljenog sira
  • 1 sitno nasjeckan svježi krastavac
  • 1 sitno nasjeckana rajčica

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Kriške kruha narežite dijagonalno po pola. Trokute kruha stavite na pladanj za pečenje i pecite 10 minuta.

2. Izvadite iz pećnice i narežite svaki komad na dva dijela tako da dobijete 12 trokutića i vratite u pećnicu dok ne postanu zlatni i hrskavi. Pustite da se peku na rešetki.

3. Zagrijte ulje u tavi i lagano popržite luk i češnjak dok ne postanu prozirni.

4. Dodajte gljive i pržite, miješajući 3-4 minute dok ne počnu puštati sokove.

5. Umiješajte crno vino i biljne začine u smjesu gljiva. Pustite da zavrije. Smanjite vatru i lagano kuhajte nepokriveno, dok tekućina gotovo ne ishlapi.

6. Maknite s vatre i začinite solju i paprom. Ostavite da se ohladi.

7. Kad je ohlađeno, umiješajte topljeni sir. Stavite u malu zdjelicu i poslužite uz trokutiće tosta, nasjeckanim krastavcem i rajčicom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti