Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Pašteta od gljiva i crnog vina

Pašteta od gljiva i crnog vina

Pašteta od gljiva i crnog vina
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 8.019
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Pozovite prijatelje i samo guštajte
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Kriške kruha narežite dijagonalno po pola. Trokute kruha stavite na pladanj za pečenje i pecite 10 minuta.

2. Izvadite iz pećnice i narežite svaki komad na dva dijela tako da dobijete 12 trokutića i vratite u pećnicu dok ne postanu zlatni i hrskavi. Pustite da se peku na rešetki.

3. Zagrijte ulje u tavi i lagano popržite luk i češnjak dok ne postanu prozirni.

4. Dodajte gljive i pržite, miješajući 3-4 minute dok ne počnu puštati sokove.

5. Umiješajte crno vino i biljne začine u smjesu gljiva. Pustite da zavrije. Smanjite vatru i lagano kuhajte nepokriveno, dok tekućina gotovo ne ishlapi.

6. Maknite s vatre i začinite solju i paprom. Ostavite da se ohladi.

7. Kad je ohlađeno, umiješajte topljeni sir. Stavite u malu zdjelicu i poslužite uz trokutiće tosta, nasjeckanim krastavcem i rajčicom.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti