Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Patlidžani i umak od jogurta

Patlidžani i umak od jogurta

Patlidžani i umak od jogurta
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 7.765
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Pozovite prijatelje i uživajte
Vrijeme pripreme: 1:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Probušite kožu patlidžana vilicom i stavite na pladanj za pečenje. Pecite 40 minuta, dok ne omekšaju.

2. Ohladite patlidžane, prerežite ih, izvadite meso i stavite u zdjelu.

3. Zgnječite patlidžane s maslinovim uljem, sokom od limuna i češnjakom dok ne bude mekana smjesa ili nekoliko sekundi izmiješajte u sokovniku ili mikseru.

4. Nasjeckajte pimente na male kockice i dodajte u smjesu patlidžana.

5. Na kraju dodajte jogurt. Dobro promiješajte i začinite solju i paprom.

6. Dodajte nasjeckane masline i ostavite u hladnjaku hladiti 30 minuta.

7. Stavite cvjetiće brokule i cvjetače te mrkvu u zdjelu i prelijte kipućom vodom. Neka se lagano namaču 2 minute, isperite u hladnoj vodi. Ocijedite i poslužite uz crudites (miješano zeleno povrće).

Savjet kuhara

Slijedeći srednjoistočni stil ovog jela, možete poslužiti i komadiće toploga, beskvasnog kruha poput naan ili pitta (vrste lepinja).

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti