Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Pečeni patlidžani na sicilijanski

Pečeni patlidžani na sicilijanski

Pečeni patlidžani na sicilijanski
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 9.068
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Probajte patlidžane na drugačiji način
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Narežite patlidžane na male kockice i stavite ih na nauljeni pladanj za pečenje.

2. Pladanj pokrijte aluminijskom folijom i pecite u zagrijanoj pećnici 15-20 minuta, dok ne omekšaju. Odložite, neka se patlidžan ohladi.

3. Stavite celer i rajčice u veću zdjelu i prelijte kipućom vodom.

4. Izvadite rajčice iz zdjele kad se njihova koža počne guliti. Odstranite kožu i sjemenke te nasjeckajte rajčicu na male kockice.

5. Izvadite celer iz vode, nasjeckajte ga i odložite.

6. Ulijte biljno ulje u tavu, dodajte nasjeckane ljutike i pržite 2-3 minute dok ne omekšaju. Dodajte celer, rajčice, pire od rajčice i masline. Začinite po ukusu solju i paprom.

7. Lagano kuhajte 3-4 minute. Dodajte ocat, šećer i ohlađene patlidžane u tavu i lagano zagrijte 2-3 minute dok se svi sastojci ne spoje. Odložite i ohladite smjesu patlidžana. Kad je ohlađeno, ukrasite nasjeckanim bosiljkom i poslužite hladno na listovima zelene salate.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti