Povrtni temeljac

Povrtni temeljac

Povrtni temeljac
  • Objavljeno: Utorak, 02.05.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Povrtni temeljac možete koristiti za pripremu mnogih jela.
Vrijeme pripreme: 2:5h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 42 kcal / 175,73 kJ

Sastojci

  • 4 narezana štapića celera
  • 2 narezana poriluka
  • 2 narezane mrkve
  • 1 luk, narezan na četvrtine
  • 2 oguljena češnja češnjaka
  • 500 ml bijelog vina
  • 1 zvijezdica anisa
  • 5 zrna crnog papra
  • 2 stabljike peršina
  • 2 grančice timijana
  • 1 lovorov list

Priprema

Stavite sve sastojke u lonac i prekrijte s 1 i ½ litrom vode. Kuhajte na jakoj vatri dok ne prokuha, a zatim smanjite, poklopite i pustite da lagano ključa 2 sata.

Na kraju procijedite temeljac i čuvajte ga u hladnjaku tjedan dana ili u zamrzivaču do 6 mjeseci.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti