Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Quinoa s gljivama

Quinoa s gljivama

Quinoa s gljivama
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 3.305
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Ukusan i zdrav obrok!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Gljive stavite na lim za pečenje i lagano polijte s malo maslinovog ulja. Pecite gljive oko 10 do 15 minuta dok ne omekšaju i ne potamne.

Stavite juhu od povrća i zagrijte. Pirjajte quinou u zasebnom loncu 3 minute uz konstantno miješanje.

Maslac rastopite na srednje jakoj vatri, dodajte luk i kuhajte dok luk ne omekša. Dodajte češnjak i lagano ga prepržite. Umiješajte quinou i miješajte dok nije u potpunosti obložena maslacem. Nakon 2 minute dodajte vino i kuhajte oko 4 minute.

Dodajte oko 2/3 šalice juhe u quinou. Miješajte dok se juha ne apsorbira i ponovite. Ovaj proces bi trebao potrajati oko 15 do 20 minuta. Stalno miješajte quinou jer lako zagori.

Nakon što je rižoto kuhan, smanjite vatru i dodajte sir, vrhnje, sol i papar. Rižoto treba biti mekan i vlažan, a ne suh kao tipična quinoa. Umiješajte gljive neposredno prije posluživanja.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti