Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Rajčice punjene quinoom i špinatom

Rajčice punjene quinoom i špinatom

Rajčice punjene quinoom i špinatom
  • Objavljeno: Srijeda, 15.05.2013.
  • Broj pregleda: 2.508
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Ukusne rajčice s rastopljenim sirom na vrhu.
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190°C.

Rajčicama odrežite vrh i pomoću žlice ih izdubite i posolite ih. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Poslažite rajčice na lim i ostavite sa strane.

U lonac stavite vodu i quinou, kuhajte na laganoj vatri, pustite da proključa i pustite da se kuha još 15 minuta.

Zagrijte ulje u tavi i dodajte špinat. Posolite ga i popaprite. Kuhajte dok ne omekša. Dodajte češnjak i peršin, kuhajte nekoliko minuta i uklonite s vatre.

Dodajte kuhanu quinou i dobro promiješajte. Ravnomjerno napunite rajčice, prekrijte ih aluminijskom folijom i pecite oko 20 minuta.

Uklonite foliju, pospite ih parmezanom i mozzarella sirom. Pecite dodatnih 5 minuta, dok se sir ne otopi. Poslužite odmah.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti