Ravioli od tikve

Ravioli od tikve

Ravioli od tikve
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Okusi će vam se doslovno otapati u ustima!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 250 g pirea od kuhane tikve
  • 3 g soli
  • 1 g svježe mljevenog crnog papra
  • 0,2 g mljevene crvene paprike
  • 100 g mascarpone sira
  • 1 žumanjak
  • 25 g naribanog parmezana
  • 500 g tjestenine za raviole ili torteline
  • 30 g maslaca
  • 1 režanj češnjaka, nenarezan
  • svježe nasjeckana kadulja, po želji
  • 5 g naribanog parmezana, po želji

Priprema

Stavite kuhanu tikvu u zdjelu. Dodajte sol, papar i crvenu papriku. Umiješajte mascarpone sir, žumanjak i 25 g naribanog parmezana te miješajte dok punjenje ne bude glatko i dobro pomiješano.

Smjestite tjesteninu (raviole ili torteline) koja bi otprilike trebala imati oblik kruga na radnu površinu. Navlažite vrh prsta u vodi i s njim pređite duž vanjskog ruba tjestenine kako bi ju navlažili. Stavite oko 1 čajnu žličicu punjenja u središte raviola. Sklopite tjesteninu na pola kako bi dobili oblik polumjeseca, a zatim pritisnite rubove kako bi ih zapečatili. Ponovite postupak s preostalim raviolama.

Na srednje jaku vatru stavite duboku tavu. Umiješajte maslac i nenarezani režanj češnjaka. U međuvremenu, dovedite lonac lagano posoljene vode do vrenja.

Stavite napunjene raviole u kipuću vodu, malo po malo ih stavljajte, a kuhajte ih dok ne počnu plutati po vrhu, znači oko 2 minute. Ocijedite raviole i prenesite ih na tavu. Pojačajte vatru na srednje jaku ispod tave i kuhajte raviole taman dok ne poprime okus češnjaka, znači oko 2 ili 3 minute.

Pospite sve s nasjeckanom kaduljom, još crnog papra i dodatnim parmezanom.

Poslužite vruće!

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti