Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Ravioli od tikve

Ravioli od tikve

Ravioli od tikve
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 3.280
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Okusi će vam se doslovno otapati u ustima!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Stavite kuhanu tikvu u zdjelu. Dodajte sol, papar i crvenu papriku. Umiješajte mascarpone sir, žumanjak i 25 g naribanog parmezana te miješajte dok punjenje ne bude glatko i dobro pomiješano.

Smjestite tjesteninu (raviole ili torteline) koja bi otprilike trebala imati oblik kruga na radnu površinu. Navlažite vrh prsta u vodi i s njim pređite duž vanjskog ruba tjestenine kako bi ju navlažili. Stavite oko 1 čajnu žličicu punjenja u središte raviola. Sklopite tjesteninu na pola kako bi dobili oblik polumjeseca, a zatim pritisnite rubove kako bi ih zapečatili. Ponovite postupak s preostalim raviolama.

Na srednje jaku vatru stavite duboku tavu. Umiješajte maslac i nenarezani režanj češnjaka. U međuvremenu, dovedite lonac lagano posoljene vode do vrenja.

Stavite napunjene raviole u kipuću vodu, malo po malo ih stavljajte, a kuhajte ih dok ne počnu plutati po vrhu, znači oko 2 minute. Ocijedite raviole i prenesite ih na tavu. Pojačajte vatru na srednje jaku ispod tave i kuhajte raviole taman dok ne poprime okus češnjaka, znači oko 2 ili 3 minute.

Pospite sve s nasjeckanom kaduljom, još crnog papra i dodatnim parmezanom.

Poslužite vruće!

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti