Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Rižoto od graška i limuna

Rižoto od graška i limuna

Rižoto od graška i limuna
  • Objavljeno: Srijeda, 13.04.2016.
  • Broj pregleda: 341
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Kremasti rižoto kuhan u bijelom vinu.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Kuhajte vodu i temeljac dok ne proključa. Smanjite vatru i nastavite kuhati.

Zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja, dodajte šparoge i dinstajte ih oko 3 minute. Uklonite ih iz tave i pustite da stoje sa strane.

Dodajte preostalu žlicu maslinovog ulja, dodajte češnjak i dinstajte ga oko 30 sekundi. Dodajte rižu i dinstajte, neprestano miješajući oko 1 minutu. Dodajte vino i kuhajte dok ne proključa. Dodajte 1 šalicu toplog temeljca, promiješajte i nastavite po potrebi ulijevati temeljac dok riža ne postane mekana.

Zadnjih 5 minuta kuhanja riže dodajte grašak, limunovu koricu i sok, sol i papar i dobro promiješajte. Dobro promiješajte, pospite parmezanom i poslužite.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti