Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Rižoto s gljivama

Rižoto s gljivama

Rižoto s gljivama
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 23.637
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Fantastična večerica za četvero!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

U velikoj tavi na laganoj vatri dinstajte luk na maslinovom ulju kroz 15 minuta sve dok ne bude mekan i karameliziran.

Pojačajte vatru i dodajte gljive, pričekajte 3-4 minute dok ne budu lagano smeđe.

Dodajte rižu i kuhajte miješajući kroz negdje minutu, sve dok riža ne bude obložena uljem.

Dodajte vino i konstantno miješajte, sve dok se vino skoro cijelo ne apsorbira.

Za to vrijeme neka se lagano kuha povrtni temeljac.

Dodajte grabilicu (šeflju) povrtnog temeljca u rižu.  Kuhajte i miješajte sve dok se tekućina ne apsorbira. Nastavite dodavati temeljac ovim načinom, konstantno miješajući, sve dok ne potrošite temeljac i riža ne omekša.

Maknite s vatre, umiješajte maslac i parmezan i poslužite vruće.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti