Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Rižoto u bijelom vinu s tikvicama

Rižoto u bijelom vinu s tikvicama

Rižoto u bijelom vinu s tikvicama
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 06.07.2015.
  • Broj pregleda: 1.401
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Kremast, ukusan i jednostavan za pripremu.
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Rižu kuhajte prema uputama na pakiranju. Zagrijte 2 žlica ulja u tavi. Dodajte tikvice i 2 žlice vode. Posolite, promiješajte i poklopite. Kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta.

U drugi lonac stavite preostale 2 žlice ulja u tavi i dinstajte oko 2 minute. Dodajte rižu, dobro izmiješajte i kuhajte 1 do 2 minute. Dodaajte vino i kuhajte dok ne ispari. Prelijte rižu temeljcem i kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta, ovisno o vrsti riže koju kuhate.

Dodajte bosiljak, maslac i parmezan i dobro izmiješajte. Dodajte tikvice, posolite i popaprite po želji i poslužite.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti