Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Složenac od bundeve

Složenac od bundeve

Složenac od bundeve
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 3.299
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Slasna bundeva za deset osoba!
Vrijeme pripreme: 1:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 ° C.

Stavite bundevu u veliki lonac s dovoljno kipuće vode da ju prekrije. Ponovo dovedite vodu do vrenja, a zatim smanjite vatru i kuhajte dok bundeva ne bude mekana. Ocijedite ju, ali sačuvajte tekućinu u kojoj se kuhala. Zgnječite bundevu, dok ne dobijete kašasti oblik.

U velikoj zdjeli pomiješajte bundevu, tekućinu u kojoj se kuhala, jaje, dvije trećine krušnih mrvica, šećer, luk i zelenu papriku. Začinite sve sa solju i paprom.

Prebacite mješavinu u veliku vatrostalnu zdjelu i po vrhu posipajte preostale krušne mrvice.

Pecite u pećnici na oko 30 minuta, sve dok ne bude lagano zapečeno.

Poslužite vruće.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti