Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Tikvice punjene rižom

Tikvice punjene rižom

Tikvice punjene rižom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 6.462
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Ovi mali brodići jedva čekaju da ih pojedete!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200 ° C.

Prepolovite tikvice uzdužno, a žličicom izvadite sredinu.

Blanširajte kore u kipućoj vodi na minutu, a zatim dobro procijedite.

Nasjeckajte meso tikvice na male komade i stavite ih u tavu s uljem i češnjakom. Miješajte na srednjoj vatri sve dok ne budu mekani, ali ne i zapečeni.

Umiješajte i limunsku travu, koricu i sok od limuna, rižu, rajčice i indijske orahe. Začinite sa solju i paprom.

Napravljenu smjesu stavite u kore od tikvica.

Tikvice zatim stavite u lim za pečenje i prekrijte folijom.

Pecite ih 25-30 minuta sve dok tikvice ne budu mekane.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti