Tjestenina s kruškama i gorgonzolom

Tjestenina s kruškama i gorgonzolom

Tjestenina s kruškama i gorgonzolom
  • Objavljeno: Srijeda, 29.09.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Iako pomalo neobična, ova kombinacija namirnica će vas oduševiti!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 400 g tjestenine
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2 nasjeckana režnja češnjaka
  • 1.5 dl povrtnog temeljca
  • 150 g gorgonzole
  • 50 ml bijelog vina
  • 250 ml kiselog vrhnja
  • 2 oguljene i nasjeckane kruške
  • sol

Priprema tjestenine s kruškama i gorgonzolom

  1. Tjesteninu stavite kuhati u kipuću vodu s malo soli.
  2. Dok tjestenina kuha u dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk i češnjak i dinstajte nekoliko minuta.
  3. Zatim ulijte temeljac i vino i kuhajte oko 5 minuta. Dodajte sir i pirjajte dok se ne rastopi, uz neprestano miješanje.
  4. Kada se sir rastopio dodajte kiselo vrhnje i kruške te pirjajte još 2 minute.
  5. Nakon što je tjestenina kuhana, procijedite ju i dodajte u tavu. Sve dobro promiješajte i poslužite.

Pročitajte zašto su kruške dobre za zdravlje!

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti