Tjestenina sa zapečenim povrćem

Tjestenina sa zapečenim povrćem

Tjestenina sa zapečenim povrćem
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zdrav i ukusan obrok za 4 osobe.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 479 kcal / 2.004,14 kJ

Sastojci

  • 1 sitno nasjeckana glavica cvjetače
  • 1 sitno nasjeckani crveni luk
  • 1/3 šalice nasjeckane svježe kadulje
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 šalice grožđica
  • 1/4 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • 340g tjestenine
  • 1/4 šalice parmezana

Nutritivne vrijednosti

  • Kalorije 479
  • Proteini 20g
  • Ukupno masti 10g
  • Kolesterol 4mg
  • Natrij 259mg
  • Ukupno ugljikohidrata 81g
  • Vlakna 9g

Priprema

Zagrijte pećnicu 220 °C. Na lim za pečenje stavite cvjetaču, luk, kadulju, ulje, sol i papar. Dobro promiješajte, stavite u pećnicu i pustite da se peče 15 minuta. Izvadite lim za pečenje, dodajte grožđice te vratite u pećnicu da se peče još 8 do 10 minuta.

U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite tjesteninu i vratite u lonac. Dodajte zapečeno povrće i parmezan, dobro promiješajte i poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti