Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Tjestenina u umaku od škampa

Tjestenina u umaku od škampa

Tjestenina u umaku od škampa
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 2.358
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Lagano, ukusno i zanimljivo jelo.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte luk, mrkvu i celer. Pržite dok luk ne postane proziran, oko 5 minuta, zatim dodajte češnjak. Začinite sa soli.

Ogulite i očistite škampe. Nasjeckajte meso na velike komade.

Povrću dodajte 750 ml vode i ostavite da se pirja oko 50 minuta do 1 sat. Dodajte vrhnje i nastavite pirjati dok se umak ne zgusne. Začinite koliko je potrebno.

Zagrijte 30 ml ulja u drugoj tavi i pržite škampe oko 3 minute. Dodajte škampe u umak.

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Kada je gotova, umiješajte ju u umak.

Prije posluživanja, tjesteninu pospite peršinom.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti