Tofu s povrćem i rižom

Tofu s povrćem i rižom

Tofu s povrćem i rižom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 08.08.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Tofu je jako dobar izvor proteina i kalcija.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • ulje za prženje
  • 10 nasjeckanih šampinjona
  • 500g tofua
  • 4 do 5 kriški nasjeckanog svježeg ananasa
  • 2 nasjeckane paprike
  • 3 nasjeckane glavice luka
  • 2 šalice kuhane i ohlađene bijele riže dugog zrna
  • 2 žlice soja umaka
  • sol
  • papar

Priprema

U wok ili veću dublju tavu dodajte 2 žlice ulja i pržite gljive dok tekućina ne ispari. Prebacite ih u manju zdjelu. Zatim pržite tofu u 1 žlici ulja dok lagano ne porumeni. Prebacite u drugu manju zdjelu. U isti wok dodajte 1 žlicu ulja i ananas i pržite dok ne poprimi zlatno žutu boju.

Dodajte papriku i i pecite dok ananas ne poprimi tamno smeđu boju. Dodajte mladi luk i pržite oko 15 sekundi. Dodajte gljive i tofu i promiješajte.

Na kraju dodajte rižu i soja sos, posolite i popaprite i dobro promiješajte.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti