Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Umak od pečenog patlidžana s lepinjama

Umak od pečenog patlidžana s lepinjama

Umak od pečenog patlidžana s lepinjama
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 2.774
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Odličan umak za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 180° C. Na dasci za rezanje izrežite pitta kruh na trake. Postavite kruh u jednom sloju na široki pladanj za pečenje.

2. Pecite ih u zagrijanoj pećnici 15 minuta dok ne postanu hrskavi i zlatne boje. Pustite da se ohlade.

3. Patlidžane operite i posušite papirnatim ubrusom. Stavite ih u pladanj za pečenje, nauljite i pecite u pećnici na 200°C oko 15 minuta (dok ne omekšaju i kora im se smežura).

4. Maknite s vatre i ostavite ohladiti.

5. Kad su patlidžani dovoljno ohlađeni, razrežite ih na pola, izvadite mesnati dio i stavite u sjeckalicu.

6. Istisnite češnjak i dodajte ga patlidžanima.

7. Nasjeckajte patlidžane i češnjak na sitno, dodajte ulje od sezama, sok od limuna i kumin pa ponovo promiješajte.

8. Začinite po ukusu sa solju i paprom, umiješajte peršin i poslužite na listovima zelene salate s trakama.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti