Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Veganski rezanci s kikirikijem

Veganski rezanci s kikirikijem

Veganski rezanci s kikirikijem
  • Objavljeno: Utorak, 09.08.2016.
  • Broj pregleda: 201
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Zdrav i ukusan obrok koji će vas osvojiti.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Operite mrkve, ogulite i pomoću spiralizatora napravite rezance. Zagrijte ulje u tavi i dodajte sitno nasjeckani češanj češnjaka.

Dodajte rezance od mrkve i pržite oko pola minute. Dodajte vodu u tavu, stavite poklopac i dinstajte oko 1 minutu. Uklonite mrkvu iz tave i stavite u zdjelu ili na tanjur.

Miješajte maslac od kikirikija, tahini, sok od limete, slatki čili umak, med i sezamovo ulje dok ne postane glatko. Ako je smjesa previše gusta dodajte malo vode. Umak ne smije biti previše rijedak jer će se maslac od kikirikija ionako rastopiti u dodiru s toplim rezancima.

Prelijte umak preko rezanaca i poslužite.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti