Zapečene mrkve premazane medom
Mrkve su odličan izvor beta karotena.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 12 velikih mrkvi
- 3 žlice meda
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica kumina
- 1 žličica soli
- papar
- 1 žlica bosiljka
Priprema
Zagrijte pećnicu na 220°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
U zdjeli pomiješajte med, maslinovo ulje, kumin, sol i papar. Stavite mrkve na lim za pečenje, prelijte ih umakom i pecite oko 40 minuta. Izvadite iz pećnice, pospite bosiljkom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaUkusne zapečene prokulice45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPolpete od tikvica10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaOdrezak od cvjetače35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPatlidžani s mozzarellom i rajčicom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaQuiche sa špinatom i šunkom1:30h12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
DesertiPowered by dm: Kolač od limete i pistacije1:45h12345
-
Salate
-
Kruh i pecivaHrenovke u lisnatom tijestu20 min12345
-
Kruh i pecivaKruh sa chia sjemenkama1:20h12345