Zapečene tikvice punjene tjesteninom

Zapečene tikvice punjene tjesteninom

Zapečene tikvice punjene tjesteninom
  • Objavljeno: Srijeda, 12.11.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kremaste, ukusne i zasitne.
Vrijeme pripreme: 35 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 velike tikvice
  • 1 šalica tjestenine
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 1/2 šalice povrtnog temeljca
  • 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
  • 1/4 šalice parmezana
  • 1/3 šalice peršina
  • 3 žličice soka od limuna
  • 1 žlica krušnih mrvica
  • sol
  • papar

Priprema 

Zagrijte pećnicu na 200°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.

Tjesteninu kuhajte prema uputama na pakiranju, ocijedite i ostavite sa strane.

Zagrijte ulje u tavi. Dodajte luk i dinstajte oko 2 minute. Dodajte češnjak i dinstajte oko 1 minutu. Dodajte temeljac i vrhnje, pustite da proključa i kuhajte oko 3 minute. Dodajte tjesteninu, parmeza, peršin, sok od limuna i krušne mrvice. Dobro promiješajte, posolite i popaprite po želji.

Tikvice prerežite popola i uklonite koštice. Napunite ih tjesteninom. Pecite oko 20 minuta, izvadite i poslužite odmah.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti