Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Zapečeni karfiol

Zapečeni karfiol

Zapečeni karfiol
  • Objavljeno: Srijeda, 30.10.2013.
  • Broj pregleda: 5.887
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Ukusan i sočan prilog.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Stavite karfiol kuhati u kipuću posoljenu vodu. Kuhajte ga 10 do 15 minuta, dok ne postane mekan.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite lim za pečenje. Karfiol ravnomjerno rasporedit na lim. Umutite jaja i kiselo vrhnje, posolite i popaprite po želji. Prelijte jaja preko karfiola, pospite peršinom i pecite oko 20 minuta.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti