Zapečeni njoki sa sirom i špinatom

Zapečeni njoki sa sirom i špinatom

Zapečeni njoki sa sirom i špinatom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 11.03.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kremasti, sočni njoki sa šunkom, tri vrste sira i začinjeni muškatnim oraščićem.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 500g njoka
  • 250g svježeg špinata
  • 125g nasjeckanog mozzarella sira
  • 8 kriški šunke
  • 2 jaja
  • 250g ricotta sira
  • 150ml mlijeka
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • prstohvat papra
  • 50g parmezana

Priprema zapečenih njoki sa sirom i špinatom

Zagrijte pećnicu na 180 ° C. Vatrostalnu posudu premažite maslinovim uljem.

Njoke skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite dobro i stavite u vatrostalnu posudu. Skuhajte špinat, ocijedite dobro i rasporedite po njokima. Zatim dodajte mozzarella sir i šunku.

U zdjelu pomiješajte jaja, ricotta sir, mlijeko, muškatni oraščić i papar. Dobro promiješajte, zatim dodajte 25g parmezana. Smjesu prelijte po njokima. Preostali dio parmezana pospite po vrhu.

Pecite u pećnici 20 do 25 minuta, dok ne poprimi svijetlo smeđu boju. Izvadite i poslužite odmah.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti