Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

ALOMAX ® 5% otopina za kožu vlasišta

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
ALOMAX ® 5% otopina za kožu vlasišta

SASTAV

Što sadržava ALOMAX otopina?
Jedan ml otopine sadržava 50 mg minoksidila. Pomoćne tvari su propilenglikol, etanol (96 postotni) i pročišćena voda.

FARMACEUTSKI OBLIK I VELIČINA PAKOVANJA

Otopina za kožu vlasišta. 60 ml otopine u bijeloj plastičnoj bočici s plastičnim zatvaračem, u kutiji.
Dodatni pribor: plastična odmjerna crpka i nastavak za raspršivanje.

FARMAKOTERAPIJSKA SKUPINA

ALOMAX otopina spada u skupinu dermatoloških pripravaka za lokalnu primjenu, alopecik.

NAČIN I MJESTO IZDAVANJA

Bez recepta, u ljekarni.

ROK VALJANOSTI I ČUVANJE ALOMAX OTOPINE

Rok valjanosti otisnut je na pakovanju.
ALOMAX otopinu ne smijete primijeniti nakon isteka roka valjanosti! ALOMAX otopinu čuvajte pri temperaturi do 25°C.
Lijek čuvajte izvan dohvata i pogleda djece!

Primjena

ŠTO JE ALOMAX OTOPINA I ZA ŠTO SE PRIMJENJUJE?

ALOMAX otopina se primjenjuje za liječenje androgene ćelavosti u muškaraca između 18 i 65 godina. ALOMAX otopina širi krvne žile te poboljšava protok krvi kroz kožu glave. Na terapiju minoksidilom ne reagiraju svi podjednako. Početak djelovanja i stupanj ponovnog rasta kose može varirati. U mlađih osoba, osoba kod kojih je gubitak kose prisutan kraće vrijeme ili se javlja na manjem području tjemena, postoji veća vjerojatnost reagiranja na terapiju minoksidilom. Individualni odgovor na terapiju ne može se predvidjeti.

Doziranje

KAKO PRIMIJENITI ALOMAX OTOPINU?

Ujutro i uvečer nanesite po 1 ml otopine na suhu kožu tjemena koja je bez kose te ju blago utrljajte od središta prema rubovima. Pritisnite na pumpicu 10 puta i dobit ćete količinu od 1 ml otopine. Ukupna dnevna doza ne smije biti veća od 2 ml. Ne smijete koristiti sušilo radi bržeg isparavanja. Učinak terapije je vidljiv nakon dva ili više mjeseci. Nakon što se postigne kliničko poboljšanje, potrebno je i dalje nastaviti s primjenom ALOMAX otopine dva puta dnevno zbog daljnjeg rasta kose.

Koliko dugo možete primjenjivati ALOMAX otopinu?

Trajanje terapije ovisi o rezultatu. Ako nakon jednogodišnje primjene ALOMAX otopine nije primijećen rast kose, prekinite primjenu lijeka.

Što trebate poduzeti ako ste previše koristili ALOMAX otopinu?

Nikad ne primjenjujte više ALOMAX otopine nego što je propisano. Nisu poznati slučajevi predoziranja nakon lokalne primjene minoksidila. Ako se slučajno proguta, ALOMAX otopina može uzrokovati sistemske neželjene učinke povezane s farmakološkim djelovanjem lijeka. U slučaju da ste prekoračili preporučenu dozu, odmah se javite liječniku.

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci