Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

BELODIN ®

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
BELODIN ®

Što sadržava BELODIN?

Jedna tableta sadržava 10 mg djelatne tvari loratadina. Pomoćne tvari su: laktoza hidrat, kukuruzni škrob i magnezijev stearat.

FARMACEUTSKI OBLIK I VELIČINA PAKIRANJA

Tableta. 7 (1x7) tableta u blister PVC/Al pakiranju, u kutiji. 10 (1x10) tableta u blister PVC/Al pakiranju, u kutiji. 14 (1x14) tableta u blister PVC/Al pakiranju, u kutiji.

FARMAKOTERAPIJSKA SKUPINA

BELODIN pripada skupini lijekova poznatih pod nazivom antihistaminici koji pomažu u olakšanju simptoma alergijskih bolesti.

NAČIN I MJESTO IZDAVANJA

BELODIN se izdaje bez recepta, u ljekarni i specijaliziranim prodavaonicama za promet na malo lijekovima i medicinskim proizvodima.

ROK VALJANOSTI

Otisnut je na pakiranju.
BELODIN ne smijete primijeniti nakon isteka roka valjanosti!

NAČIN ČUVANJA LIJEKA

Lijek čuvajte pri temperaturi do 25°C. Lijek čuvati izvan dohvata i pogleda djece!

Primjena

Kada možete primijeniti BELODIN?

BELODIN se primjenjuje za ublažavanje simptoma alergijskih bolesti kao što su:
- alergijski rinitis, bilo da se javlja sezonski (peludna groznica) ili tijekom cijele godine koji se očituje curenjem iz nosa, kihanjem, otežanim disanjem i svrbežom u nosu te osjećajem nadraženosti, peckanja ili svrbeža u očima
- alergijske reakcije kože kao što su svrbež, crvenilo ili osip.

Doziranje

Kako trebate uzimati BELODIN?

BELODIN tablete uzimajte samo jedanput na dan otprilike u isto vrijeme, neovisno o obroku.

Odrasli i djeca starija od 12 godina
Uzmite jednu BELODIN tabletu jedanput na dan.

Djeca u dobi od 2 do 12 godina tjelesne mase veće od 30 kg
Uzmite jednu BELODIN tabletu jedanput na dan. Bolesnici s teškim oštećenjem jetre (tjelesne mase veće od 30 kg) Uzmite jednu BELODIN tabletu svaki drugi dan.

Koliko dugo možete primjenjivati BELODIN?

U navedenim akutnim stanjima najčešće je dovoljno primjenjivati BELODIN do dva tjedna. Ukoliko u navedenom roku ne dođe do poboljšanja, potražite savjet ljekarnika ili liječnika. Kod kroničnih alergijskih bolesti, po preporuci liječnika, BELODIN možete uzimati i nekoliko tjedana.

Što trebate učiniti ako ste propustili uzeti BELODIN?

Ako ste propustili uzeti BELODIN tabletu i sjetite se toga unutar 12 sati, odmah uzmite tabletu, a zatim nastavite uzimati lijek kao i obično. Ako je prošlo više od 12 sati, nemojte pokušati nadoknaditi dozu.

Što trebate učiniti ako ste uzeli previše BELODINA?

Nikad ne uzimajte više tableta BELODINA nego što Vam je liječnik propisao. Ne očekuju se ozbiljni problemi kod slučajnog predoziranja. U slučaju da ste prekoračili preporučenu dozu, odmah se javite liječniku ili ljekarniku.

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci