Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Cimolan caps. 30x375 mg

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Cimolan caps. 30x375 mg

Sastav

1 kapsula sadržava 375 mg karbocisteina.
Pomoćne tvari: sorbitol.

Farmaceutski oblik i veličina pakovanja

Kapsule; 30 kapsula

Farmakoterapijska skupina i djelovanje

Cimolan sadržava karbocistein, mukolitik koji se koristi u bolestima dišnog sustava povezanim s pojačanim izlučivanjem viskozne sluzi. Karbocistein normalizira izlučivanje bronhalnog sekreta, smanjuje viskoznost sluzi, olakšava iskašljavanje te smanjuje učestalost kašlja olakšavajući disanje, a djeluje i protuupalno.

Način i mjesto izdavanja

Bez recepta (u ljekarnama i drogerijama).

Rok valjanosti

Označen je na pakovanju.
Lijek se ne smije rabiti nakon isteka roka valjanosti.
Čuvati pri temperaturi do 25 °C, zaštićeno od svjetlosti.
LIJEK VALJA ČUVATI IZVAN DOSEGA DJECE!

Primjena

Terapijske indikacije

Bolesti dišnog sustava popraćene obilnom i viskoznom sluzi (akutni i kronični bronhitis, bronhiektazije, bronhopulmonalne supuracije, cistična fibroza pluća).

Doziranje

Doziranje i način uporabe

Početna doza u odraslih je dvije kapsule tri puta na dan, a nakon kliničkog poboljšanja jedna kapsula tri puta na dan.

Predoziranje

Nema iskustva s predoziranjem karbocisteinom. U slučaju predoziranja karbocisteinom mogu se očekivati naglašenije nuspojave. Želudac valja isprazniti i primijeniti suportivne mjere.

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci