Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Cirkulin Valerijana obložene tablete

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Cirkulin Valerijana obložene tablete

1 obložena tableta sadrži:

160 mg ekstrakta (kao suhi ekstrakt) iz Valeriana officinalis L., radix (odoljenov korijen) (4-6:1), ekstrakcijsko otapalo: voda

40 mg ekstrakta (kao suhi ekstrakt) iz Humulus lupulus L., flos (cvijet uzgojenog hmelja) (3-6:1), ekstrakcijsko otapalo: voda.

Ovaj lijek može se dobiti bez recepta.

Primjena

Cirkulin Valerijana je biljni lijek koji se koristi u stanjima nemira i razdražljivosti, kao i kod nesanice uzrokovane psihičkom napetošću.

Tablete se ne smiju uzimati u ležećem položaju. Moraju se progutati cijele s dovoljno tekućine (najbolje uz čašu vode).

Doziranje

Cirkulin Valerijanu uvijek uzimajte onako kako je navedeno u uputi. Imate li nedoumica vezanih uz način uzimanja, posavjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom.

Ako nije drukčije propisano, uobičajena doza za odrasle i djecu stariju od 12 godina je:

  • za liječenje uznemirenosti - dvije tablete do tri puta dnevno
  • za liječenje otežana usnivanja povezana s razdražljivosti - dvije tablete pola do jedan sat prije odlaska na počinak. Ako je potrebno, možete dodatno uzeti dvije tablete rano navečer

Vrijeme uzimanja lijeka u načelu je neograničeno. Ako simptomi traju dulje od dva tjedna ili se pogoršaju, morate se savjetovati s liječnikom.

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci