Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Feminal

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Feminal

Sastav

Jedna kapsula sadržava 100 mg suhog ekstrakta crvene djeteline (Trifolium pratense L.) standardiziranog na 40% izoflavona.
Pomoćne tvari: mikrokristalinična celuloza, silicij dioksid, magnezij stearat, želatina, titan dioksid, E172, E127.
Bez šećera, konzervansa i sladila.

Pakiranje

2 blistera s po 15 kapsula, u kutiji.

Način i mjesto izdavanja

Izdaje se bez liječničkog recepta u ljekarnama i drogerijama.

Rok valjanosti

2 godine.

Napomena

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Način čuvanja

Čuvati dobro zatvoreno na sobnoj temperaturi, na suhom i tamnom mjestu. Čuvati izvan dohvata djeci!

Primjena

Na koji način djeluju Vitalia FEMINAL kapsule?

Što je menopauza, odnosno klimakterij? Menopauza ili prestanak menstruacijskog krvarenja označava završetak reprodukcijskog razdoblja u životu žene , a većina žena je proživljava tijekom kasnih četrdesetih i ranih pedesetih godina. Razdoblje neposredno prije, za vrijeme i neposredno poslije menopauze obično se naziva klimakterij. Klimakterij je obilježen hormonalnim promjenama – od opadanja do potpunog prestanka proizvodnje ženskih spolnih hormona. To se odražava u nizu popratnih pojava na fizičkoj i psihičkoj razini: javlja se osjećaj zabrinutosti, glavobolja, nesanica, razdražljivost, povećana osjetljivost grudi, suhoća kože, crvenilo kože lica, gubitak libida, valovi vrućine (valunzi), noćno znojenje i suhoća vagine. Također, mogu se ubrzati promjene na kostima i krvnim žilama. Time kvaliteta života žene može biti ozbiljno narušena.
Tegobe u klimakteriju mnogo su manje izražene u azijskim kulturama što se pripisuje njihovoj prehrani bogatoj izoflavonima. Stoga je uzimanjem preparata na osnovi izoflavona moguće znatno ublažiti mnoge neugodne tegobe.

Kako kvalitetnije živjeti u klimakteriju?

Prije svega, potrebno je ublažiti navedene tegobe.
Pri tome se mogu koristiti sintetski preparati za hormonsko nadomjesno liječenje. Međutim, danas se sve češće koriste biljna prirodna sredstva tzv. fitohormoni.

Što su fitohormoni?

Fitohormoni su spojevi biljnoga porijekla koji imaju djelovanje slično estrogenu. Njihov su prirodni izvor biljke iz porodice mahunarki, a njima su osobito bogate soja i crvena djetelina.

Zašto izoflavoni crvene djeteline?

Suhi ekstrakt crvene djeteline (Trifolium pratense L.) sadržava sva 4 izoflavona: Biochanin A, Formonetin, Diadzein, Genestein. Izoflavoni crvene djeteline najvažniji su fitohormoni, strukture slične estrogenima u ljudskom organizmu. Upravo zahvaljujući toj sličnosti mogu učinkovito pomoći kod smanjenje tegoba u klimakteriju.
FEMINAL kapsule su prirodni proizvod na osnovi izoflavona dobivenih upravo iz crvene djeteline, a sadrže čak 40 mg čistih izoflavona u jednoj kapsuli.

Komu su namjenjene Vitalia FEMINAL kapsule?

Namijenjene su ženama prije, za vrijeme, te neposredno nakon menopauze, kao učinkovita pomoć pri ublažavanju tegoba: potištenosti, glavobolje, nesanice, razdražljivosti, nervoze, povećane osjetljivosti grudi, valova vrućine, noćnog znojenja i suhoće vagine.

Doziranje

Kako ispravno koristiti Vitalia FEMINAL kapsule?

Preporučuje se uzimanje jedne kapsule na dan. Jedno originalno pakiranje dovoljno je za 30 dana primjene.
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.
Mogu se primjenjivati duže vrijeme.

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci