Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Fluimukan AKUT 600

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Fluimukan AKUT 600

Sastav

Jedna šumeća tableta sadržava 600 mg acetilcisteina.

Pomoćne tvari:

askorbatna kiselina, citratna kiselina, bezvodna, laktoza, bezvodna, manitol, natrijev citrat, dihidrat, natrijev hidrogenkarbonat, saharinnatrij, dihidrat, natrijev karbonat, bezvodni, natrijev ciklamat, aroma kupine.

Jedna šumeća tableta Fluimukan akut sadržava 0,01 ugljikohidratnih jedinica.

Farmaceutski oblik i sadržaj pakovanja

šumeća tableta

10 (5 x 2) šumećih tableta u foliji, u kutiji

20 (10 x 2) šumećih tableta u foliji, u kutiji

40 (10 x 4) šumećih tableta u foliji, u kutiji

Farmakoterapijska skupina

mukolitici

Primjena

Fluimukan akut (acetilcistein) pripada skupini lijekova koji se nazivaju mukolitici. Mukolitici smanjuju gustoću bronhalnog sekreta (sluzi), olakšavaju iskašljavanje i ublažavaju otežano disanje.

Tablete Fluimukan akut koriste se za liječenje akutnih i kroničnih bolesti dišnog sustava s obilnim stvaranjem guste sluzi i otežanim iskašljavanjem.

Doziranje

Doziranje i način primjene

Tablete se uzimaju nakon jela, otopljene u čaši vode. Tablete se mogu prepoloviti.

Tijekom liječenja treba piti dosta tekućine.

Ako drugačije nije propisano preporučuje se slijedeće doziranje:

Odrasli i djeca starija od 14 godina

Uobičajeno doziranje Fluimukana akut 600 je 1/2 tablete dva puta na dan ili 1 tableta jedanput na dan, odnosno ukupno 600 mg acetilcisteina na dan.

Tablete Fluimukan akut ne smiju se koristiti dulje od 4 - 5 dana, osim ako liječnik ne odredi drugačije.

Ako primijetite da je učinak Fluimukan akut prejak ili možda nedovoljno jak, o tome obavijestite liječnika.

Ako ste zaboravili uzeti lijek

Ako ste zaboravili uzeti lijek, nemojte uzeti dvostruku dozu da biste nadoknadili propuštenu. Jednostavno nastavite uzimati lijek prema uobičajenom rasporedu.

Prestanak uzimanja lijeka

Nemojte prestati uzimati lijek samo zato što se osjećate bolje. Ako ga prerano prestanete uzimati, bolest bi se mogla ponovno pojaviti.

Ako se na kraju predviđenog trajanja liječenja još uvijek ne osjećate dobro ili se za vrijeme liječenja osjećate lošije, recite to liječniku.

Ako ste uzeli više lijeka nego što smijete

Ne uzimajte lijek više od propisane doze. Ako ste nehotice uzeli veću dozu lijeka nego što smijete, obratite se liječniku ili ljekarniku.

Prevelika doza može uzrokovati nadraženost probavnog sustava (mučnina, povraćanje, proljev i bolovi u trbuhu). Teške nuspojave ili simptomi otrovanja acetilcisteinom do sada nisu zabilježeni.

Za dodatna pitanja o primjeni ovog lijeka, upitajte liječnika ili ljekarnika.

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci