Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kapi za desni

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Kapi za desni

Sadrže tinkture petoprste (Tormentillae rhizoma) i mire (Myrrha) te eterično ulje paprene metvice (Menthae piperitae aetheroleum).

Primjena

Tinktura petoprste zbog sadržaja tanina djeluje adstringentno - tanini stežu međustaničnu tvar koja je nabubrila zbog upalnoga podražaja. Time se smanjuje oteklina i zaustavlja razvoj mikroorganizama. Tinktura mire dezinficira i potiče granulaciju tkiva. Eterično ulje paprene metvice djeluje antiseptički i dezodorirajuće.

Doziranje

Kapi za desni primjenjuju se za premazivanje upaljenoga zubnoga mesa i za sprečavanje površinskih krvarenja kod parodontoze. Preporučuje se pomoću vatiranoga štapića više puta dnevno utrljati tinkturu u zubno meso ili 20 kapi u čaši vode koristiti za ispiranje usne šupljine.

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci