Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kardal kapi

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Kardal kapi

Kapi sadrže ekstrakte cvijeta gloga (Crataegi flos), korijena valerijane (Valerianae radix), lista imele (Visci albi folium), cvijeta nevena (Calendulae flos) i lista matičnjaka (Melissae folium).

Primjena

Aktivne komponente biljnih ekstrakata djeluju tonizirajuće na srce, normaliziraju krvni tlak te blago smiruju. Biljne se kapi za srce i cirkulaciju preporučuju kod neuroznih srčanih smetnji, lakše insuficijencije srčanoga mišića i osobito kada uz opću tjelesnu slabost nastupi i povećana razdražljivost.

Doziranje

Preporučuju se starijim osobama i ženama u klimakteriju, tri puta dnevno 20-30 kapi u žlici vode.

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci