Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

LUBORETA

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
LUBORETA

SASTAV

Što sadržava Luboreta krema?
Jedan gram kreme sadržava 10 mg piroksikama - djelatne tvari, a osim toga i sljedeće pomoćne tvari: natrij-laurilsulfat, bijeli vazelin, propilenglikol, meglumin, metilparahidroksibenzoat, propilparahidroksibenzoat, cetostearilni alkohol, pročišćenu vodu i natrij-hidroksid.

FARMACEUTSKI OBLIK I VELIČINA PAKIRANJA

Krema. 50 g kreme u aluminijskoj tubi s polietilenskim zatvaračem, u kutiji. F

ARMAKOTERAPIJSKA SKUPINA

Kako djeluje Luboreta krema?
LUBORETA krema sadržava nesteroidni protuupalni lijek koji, primijenjen na koži, ublažava bolove i otekline u zglobovima i mišićima te tako poboljšava njihovu pokretljivost.

NAČIN I MJESTO IZDAVANJA

Bez recepta, samo u ljekarnama.

ROK VALJANOSTI

Otisnut je na pakiranju. Lijek se ne smije primjeniti nakon isteka roka valjanosti!

NAČIN ČUVANJA LIJEKA

LUBORETA kremu treba čuvati pri temperaturi do 25°C.
Lijek treba čuvati izvan dohvata djece!

Primjena

Kada možete primijeniti Luboreta kremu?

LUBORETA krema namijenjena je liječenju blažih oblika bolnih i upalnih stanja kao što su:
• bolovi i upale zglobova pri reumatskim bolestima koji se očituju otežanim i bolnim kretnjama u zglobovima sa \"škljocanjem\" (krepitacijama) i zadebljanjem zglobova te zglobovima osjetljivim na dodir
• tegobe uslijed povreda (bolovi i otekline nakon uganuća, nagnječenja, istegnuća)
• lumbago koji se očituje kao bol u leđima, s posljedičnim otvrdnućem okolnih mišića i ograničenom gibljivošću tog dijela tijela.

Doziranje

DOZIRANJE I NAČIN PRIMJENE

Kako treba primijeniti Luboreta kremu?
LUBORETA krema namijenjena je samo za vanjsku primjenu na neoštećenoj koži. LUBORETA kremu nanesite u tankom sloju na oboljelo mjesto tri do četiri puta na dan i lagano utrljajte tako da na koži ne ostane tragova kreme. Pri tome trebate paziti da krema ne dođe u doticaj s očima, sluznicom ili oštećenom kožom. Nakon što kremu utrljate u kožu, dobro operite ruke.

Koliko dugo možete primjenjivati Luboreta kremu?

U akutnim stanjima, kao što su povrede zglobova i mišića, najčešće je dovoljno primjenjivati LUBORETA kremu u razdoblju do deset dana. Ukoliko ne dođe do poboljšanja, treba potražiti savjet liječnika. U kroničnim upalnim stanjima preporuča se primjena kreme nekoliko tjedana. U slučaju da nakon četiri tjedna primjene LUBORETA kreme ne dođe do poboljšanja, treba potražiti savjet liječnika.

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci