Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

LUPOCET ® čepići

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
LUPOCET ® čepići

SASTAV

Što sadržavaju LUPOCET BABY čepići?
Jedan čepić sadržava 120 mg paracetamola – djelatne tvari.

PAKOVANJE

10 čepića u kutiji.

FARMAKOTERAPIJSKA SKUPINA

Kako djeluju LUPOCET BABY čepići?
LUPOCET BABY čepići snižavaju povišenu tjelesnu temperaturu i ublažavaju bol.

NAČIN I MJESTO IZDAVANJA

LUPOCET BABY čepići izdaju se bez recepta, u ljekarnama.

ROK VALJANOSTI

Otisnut je na pakovanju.
LUPOCET BABY čepiće ne smijete primijeniti nakon isteka roka valjanosti!

NAČIN ČUVANJA LIJEKA

LUPOCET BABY čepiće čuvajte pri temperaturi do 25ºC. Lijek čuvajte izvan dohvata djece!

Primjena

Kada možete primijeniti LUPOCET BABY čepiće?

LUPOCET BABY čepiće možete dati djetetu za snižavanje povišene tjelesne temperature koja je povezana s prehladom, gripom, dječjim zaraznim bolestima ili reakcijom na cijepljenje. Osim toga, LUPOCET BABY čepići učinkovito ublažavaju bolove povezane s nicanjem zuba, zuboboljom, glavoboljom, boli nakon operacija i ozljeda te boli u mišićima i zglobovima.

Doziranje

DOZIRANJE I NAČIN PRIMJENE

Kako trebate primjenjivati LUPOCET BABY čepiće?
LUPOCET BABY čepić umetnite u debelo crijevo isključivo u dozi primjerenoj dobi djeteta, kako je to opisano u tablici:
0 – 3 mjeseca 10 mg/kg tjelesne mase do ukupno 40 mg
3 mjeseca – 1 godina 1/2 – 1 čepića
1 godina – 5 godina 1 – 2 čepića
Kod novorođenačke žutice djetetu se daje paracetamol u dozi od 5 mg/kg tjelesne mase. Ne preporučuje se primjena više od četiri jednokratne doze u 24 sata, a vremenski razmak između dvije doze ne smije biti manji od 4 do 6 sati. U slučaju teško poremećene funkcije bubrega vremenski razmak između pojedinačnih doza treba biti najmanje 8 sati.

Koliko dugo možete primjenjivati LUPOCET BABY čepiće?

Ne preporučuje se davati djeci LUPOCET BABY čepiće dulje od tri dana bez savjetovanja s liječnikom. U slučaju da se unatoč primjeni LUPOCET BABY čepića ne ublaže tegobe Vašeg djeteta ili se pojave novi simptomi, potražite savjet ljekarnika ili liječnika.

PREDOZIRANJE

Što trebate učiniti ako ste djetetu dali previše LUPOCET BABY čepića?
Ako ste dali djetetu više LUPOCET BABY čepića od preporučene doze (vidi DOZIRANJE I NAČIN PRIMJENE), odmah zatražite liječničku pomoć čak i ako se dijete dobro osjeća. Iako se najčešće ne primjećuju posebni simptomi, prekoračenje preporučene doze LUPOCET BABY čepića može se očitovati općom slabošću, bljedilom, mučninom, povraćanjem i boli u trbuhu, a u najtežem slučaju oštećenjem jetre i bubrega.

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci