Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

LUPOCET ® Junior sirup

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
LUPOCET ® Junior sirup

SASTAV

Što sadržava LUPOCET JUNIOR sirup?
5 ml sirupa sadržava 120 mg paracetamola – djelatne tvari, a osim toga i sljedeće pomoćne tvari: propilenglikol, sorbitol, saharin-natrij, natrij-benzoat, boja E 124.

PAKOVANJE

Bočica sa 100 ml sirupa.

FARMAKOTERAPIJSKA SKUPINA

Kako djeluje LUPOCET JUNIOR sirup?
LUPOCET JUNIOR sirup snižava povišenu tjelesnu temperaturu i ublažava bol.

NAČIN I MJESTO IZDAVANJA

LUPOCET JUNIOR sirup izdaje se bez recepta, u ljekarnama.

ROK VALJANOSTI

Otisnut je na pakovanju.
LUPOCET JUNIOR sirup ne smijete primijeniti nakon isteka roka valjanosti!

NAČIN ČUVANJA LIJEKA LUPOCET

JUNIOR sirup čuvajte pri temperaturi do 25ºC.
Lijek čuvajte izvan dohvata djece!

Primjena

Kada možete primijeniti LUPOCET JUNIOR sirup?

LUPOCET JUNIOR sirup možete dati djetetu za snižavanje povišene tjelesne temperature koja je povezana s prehladom, gripom, dječjim zaraznim bolestima ili reakcijom na cijepljenje. Osim toga, LUPOCET JUNIOR sirup učinkovito ublažava bolove povezane s nicanjem zubi, zuboboljom, glavoboljom, boli nakon operacija i ozljeda te boli u mišićima i zglobovima.

Doziranje

DOZIRANJE I NAČIN PRIMJENE

Kako trebate primjenjivati LUPOCET JUNIOR sirup?
LUPOCET JUNIOR sirup primjenjujte isključivo na način kako je to opisano:
3 mjeseca – 1 godina 1/2 – 1 žličica
1 godina – 5 godina 1 – 2 žličice
5 godina – 12 godina 2 – 4 žličice
Ne preporučuje se primjena više od četiri jednokratne doze LUPOCET JUNIOR sirupa u 24 sata, a vremenski razmak između dvije doze ne smije biti manji od 4 do 6 sati. Iznimno u slučaju teškog oštećenja funkcije bubrega vremenski razmak između pojedinačnih doza treba biti najmanje 8 sati.

Koliko dugo možete primjenjivati LUPOCET JUNIOR sirup?

Ne preporučuje se davati djeci LUPOCET JUNIOR sirup dulje od tri dana bez savjetovanja s liječnikom. U slučaju da se unatoč primjeni LUPOCET JUNIOR sirupa ne ublaže tegobe Vašeg djeteta ili se pojave novi simptomi, potražite savjet ljekarnika ili liječnika.

PREDOZIRANJE

Što trebate učiniti ako ste djetetu dali previše LUPOCET JUNIOR sirupa?
Ako ste djetetu dali veću dozu LUPOCET JUNIOR sirupa od preporučene (vidi DOZIRANJE I NAČIN PRIMJENE), odmah zatražite liječničku pomoć čak i ako se dijete dobro osjeća. Iako se najčešće ne primjećuju posebni simptomi, prekoračenje preporučene doze LUPOCET JUNIOR sirupa može se očitovati općom slabošću, bljedilom, mučninom, povraćanjem i boli u trbuhu, a u najtežem slučaju oštećenjem jetre i bubrega.

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci