Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Nurofen Cold and Flu

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Nurofen Cold and Flu

Jedna Nurofen Cold and Flu filmom obložena tableta sadrži 200 mg ibuprofena i 30 mg pseudoefedrinklorida.

Nurofen Cold and Flu morate čuvati izvan dohvata i pogleda djece.

Čuvati pri temperaturi do 25°C.

Datum isteka roka valjanosti označen je na pakiranju.

Lijek se ne smije upotrijebiti nakon isteka roka valjanosti navedenog na pakiranju.

Lijek se izdaje bez recepta, u ljekarni.

Primjena

Nurofen Cold and Flu dolazi u obliku filmom obloženih tableta.

Nurofen Cold and Flu je kombinirani pripravak koji pripada skupini nesteroidnih protuupalnih lijekova i antireumatika, a koji u svom sastavu sadrži kombinaciju ibuprofena (nesteroidni antireumatik) i pseudoefedrina (dekongestiv).

Nurofen Cold and Flu namijenjen je za ublažavanje simptoma obične prehlade i gripe praćene kongestijom. Djeluje tako da ublažava bolove u mišićima i zglobovima, glavobolju i grlobolju, smanjuje povišenu tjelesnu temperaturu i otklanja začepljenost nosa i sinusa.

Doziranje

Odrasli i djeca starija od 12 godina:

•  početna doza je 400 mg (2 tablete od 200 mg). Nakon toga, ukoliko je potrebno, uzimati 1-2 tablete u razmacima od najmanje 4 sata. Ne prekoračivati dozu od 6 tableta tijekom 24 sata!

Djeca do 12 godina:

•  nije za djecu mlađu od 12 godina osim uz posebnu preporuku liječnika.

Starije osobe:

• kao i odrasli, osim ukoliko nije poremećena funkcija bubrega ili jetre, kada je doziranje individualno.

Tablete treba progutati cijele, s dosta tekućine.

Kako bi se smanjio rizik pojave probavnih tegoba tijekom uzimanja Nurofen Cold and Flu tableta preporučuje se uzimati ih s hranom ili nakon obroka.

Nurofen Cold and Flu tablete namijenjene su samo za ublažavanje simptoma tijekom kraćeg vremenskog perioda. Ukoliko tegobe traju dulje od 7 dana ili se simptomi pogoršavaju potrebno je konzultirati liječnika.

Preporuča se lijek uzimati u najmanjoj učinkovitoj dozi kroz najkraće moguće vrijeme.

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci