Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Oculo plus

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Oculo plus

Sastav

Jedna kapsula sadržava 100 mg FloraGLO Lutein granulata s 5 % kristalnoga luteina i 0,2 % zeaksantina iz cvjetova kadifice (Tagetes erecta L.) i 25 mg suhog ekstrakta borovnice (Vaccinium myrtillus L.) sa 25 % antocijanozida.
Pomoćne tvari: mikrokristalinična celuloza, silicijev dioksid, magnezijev stearat, želatina, titanijev dioksid, E172, E127, E132

Pakiranje

2 blistera s po 15 kapsula u kutiji.

Način i mjesto izdavanja

Izdaje se bez liječničkoga recepta u ljekarnama i drogerijama.

Rok valjanosti

2 godine.

Način čuvanja

Čuvati dobro zatvoreno pri sobnoj temperaturi, na suhom i tamnom mjestu. Čuvati izvan dohvata djece!

Primjena

Na koji način djeluju Vitalia Oculo plus kapsule?

Svakodnevno pojačano naprezanje očiju, dugotrajno čitanje ili rad na računalu, kao i izloženost jakom svjetlu (posebno sunčevom) mogu ubrzati slabljenje vida, oštećenje makule i razvoj očne mrene. Nedostatak luteina u makuli povezuje se s nastankom senilne makularne degeneracije koja je glavni uzrok gubitka vida ljudi starijih od 60 godina. Studije pokazuju da dodatak prirodnih pigmenata luteina i zeaksantina može zaštititi oko i smanjiti rizik nastanka degeneracije makule i očne mrene.
Ekstrakt borovnice snažnim antioksidativnim djelovanjem potiče obnovu vidnoga pigmenta rodopsina, čuva kapilare i pospješuje prokrvljenost oka, što sve pridonosi boljem vidu.
Oculo plus kapsule sa standardiziranim količinama luteina, zeaksantina i antocijanozida prirodni su proizvod koji pomaže očuvanju vida i zdravlja očiju.

Komu su namijenjene Vitalia Oculo plus kapsule?

Oculo plus kapsule, kao prirodna pomoć u očuvanju vida, namijenjene su svim osobama koje pojačano naprežu oči. Preporučuju se osobama što su porodično sklone makularnoj degeneraciji, posebno ženama, starijim osobama i osobama svijetle puti i plavih očiju.

Doziranje

Kako ispravno koristiti Vitalia Oculo plus kapsule?

- Preporučuje se uzimanje jedne kapsule na dan.
- Jedno originalno pakiranje dovoljno je za 30 dana primjene.
- Mogu se primjenjivati duže vrijeme.

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci