Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

SeptaSol® Oxygen

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis

Sastav:

SeptaSol® Oxygen gel: 94,8% Maris Aqua, 5% hydrogel, 0,2% sodium oxychloride, oxygen; tuba 50ml

SeptaSol® Oxygen tekućina: 99,8% Maris Aqua, 0,2% sodium oxychloride, oxygen; bočice 200ml i 1000ml

 

Primjena

SeptaSol® Oxygen antimikrobno djeluje na bakterije, viruse i gljivice, suzbija infekciju, smanjuje upalu, pomaže pri zaustavljanju krvarenja, ubrzava zacjeljivanje rana, smanjuje bol i svrbež

SeptaSol® Oxygen može se koristiti za saniranje:

  • otvorenih površinskih rana, ogrebotina, ozljeda, žuljeva
  • svih površinskih infekcija i crvenila
  • prištića i čirića na licu i tijelu, te akni na licu
  • gljivica na rukama, nogama i ispod noktiju
  • opekotina, naročito sunčanih i dobar je za sunčane alergije
  • herpes na usni, po tijelu i na intimnim dijelovima tijela

99,9% djelotvornost SeptaSol® Oxygen dokazana je testiranjem na raznim slojevima mikroorganizama: Echerichia coli, Salmonela enteritidis, Staphilococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Enterococcus faecalis, Candida albicans, Proteus mirabilis, Candida tropicalis

Doziranje

SeptaSol® Oxygen je vrlo jednostavan za uporabu. Nanosi se direktno na zdravu ili oštećenu kožu ili sluznicu jednom ili više puta sa ili bez utrljavanja, ovisno o potrebi. Po potrebi, na njega se mogu stavljati gaze, zavoji i flasteri i/ili odgovarajuće kreme i masti.

Pogodan je za upotrebu u svim prilikama, lako se nosi sa sobom u torbici, džepu ili ruksaku na izlet, kampiranje, odmor, ljetovanje ili za vrijeme radova u polju, šumi, vinogradu, raznim građevinskim radovima ili na ribolovu, jedrenju, kupanju, sunčanju za vrijeme bavljenja sportom itd.

SeptaSol® Oxygen tekućina se može koristiti i u razrijeđenom stanju 1:20 za dezinfekciju dječjih ruku, bočica, dudica, igračaka, te za voće i povrće.

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci