Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Septogal sprej

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Septogal sprej

Želite li potpuno prirodno rješenje, poklonite povjerenje Septogalu u spreju, koji sadrži tinkture kadulje, paprene metvice i timijana. Te biljke djeluju protubakterijski i protuupalno, a timijan i blago potiče iskašljavanje. Mentol hladi i ublažuje neugodan osjećaj u grlu. Priroda je neiscrpan izvor bogatstva. Ljekovito bilje i njegovi pripravci najstariji su oblik liječenja najrazličitijih bolesti , a još i danas veliki dio čovječanstva ljekovito bilje koristi kao glavno sredstvo liječenja . Mnogi suvremeni lijekovi neposredno ili u djelomično promijenjenom obliku potječu od bilja . Danas je biljnim vrstama koje se koriste u farmaceutskoj industriji razjašnjen kemizam , a djelovanje potvrđeno farmakološkim studijama . Nadovezujući se na tradiciju fitoterapije, liječenja ljekovitim biljem, u ovim krajevima , u Jadran – Galenskom laboratoriju razvili smo liniju proizvoda na biljnoj osnovi Holyplant. Svi Holyplant proizvodi temelje se na pažljivo odabranim i ispitanim biljnim sirovinama . I zato otkrijte Holyplant proizvode na prirodnoj osnovi u Vašoj ljekarni . Stručnjaci su ih već otkrili i ocijenili kao proizvode visoke kvalitete i učinkovitosti , a to potvrđuju i brojne nagrade i priznanja te najnovije priznanje – srebrna medalja na 52. svjetskoj izložbi inovacija , istraživanja i nove tehnologije , Eureka 2003., u Brusselu, za najnoviji proizvod iz linije Holyplant SEPTOGAL SPREJ .

Primjena

Septogal sprej namijenjen je ublažavanju nadražaja i zaštiti sluznice usta i ždrijela . Grlobolja i promuklost neka Vam više ne predstavljaju problem , jer septogal sprej djeluje brzo i učinkovito.

Septogal sprej sastoji se od tinktura :
•kadulje
•paprene metvice
•timijana uz dodatak mentola.

Mentol je ujedno i glavni sasatojak tinkture paprene metvice . On stvara osjećaj hlađenja i djeluje blago anestetski, pa njegovom primjenom na upaljenu sluznicu grla smanjuje se osjećaj peckanja i boli u grlu . Paprena metvica osim anestetskog djelovanja posjeduje i antiseptički učinak kao i kadulja i timijan. Upravo je okus septogal spreja svjež i sladunjav zahvaljujuću paprenoj metvici i mentolu. Kadulja djeluje i antiflogistički, odnosno sprječava nastanak upala u usnoj šupljini, te adstringentno. U pripravcima se često koristi kod upalnih bolesti usne šupljine i ždrijela , za ispiranje i grgljanje. 
Još jedan sastojak septogal spreja je tinktura timijana koji svojim blagim ekspektoransnim djelovanjem olakšava iskašljavanje nakupljene sluzi, te olakšava disanje. Sastojak eteričnog ulja timijana , timol, djeluje antiseptički i antibakterijski. Kupelji sa timijanom umiruju grčeve bronhija , pa su se u narodnoj medicini koristili kod kroničnog i akutnog bronhitisa.
Dakle kombinacijom tinktura paprene metvice , kadulje i timijana uz dodatak mentola , u Septogal spreju pobijedit ćete grlobolju i pomuklost na sasvim prirodan način .

Doziranje

Septogal sprej može se primjeniti 4-5 puta dnevno , kod odraslih i djece od 7 godina na dalje . Za razliku od ostali sprejeva , septogal sprej na pumpici ima plastični nastavak koji vam omogućuje da tinkturu raspršite dublje u usnu šupljinu , pa čak i do ždrijela . Na taj način tinkturu nanosite ciljano na upalno žarište, dakle tamo gdje je i nastala upala, pa je i djelovanje Septogal spreja učinkovitije i brže.

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci